Heeft u schade opgelopen door een product van Duux aan uw woning of inboedel?

Vervelend dat u schade heeft opgelopen aan uw woning of inboedel. Uiteraard bekijken we graag samen met u de mogelijkheden om dit op te lossen.

Wanneer u schade heeft opgelopen aan uw woning, adviseren wij u om dit eerst op uw eigen woonhuisverzekering te melden óf, wanneer u een huurwoning heeft, bij de verhuurder van uw woning.

Een woonhuisverzekering heeft namelijk in veel gevallen een dekking op basis van de werkelijke herstelkosten of de kosten om het terug te brengen in de staat zoals het was.

Een inboedelverzekering heeft vervolgens in veel gevallen een dekking op basis van de nieuwwaarde van de beschadigde zaken.

Mocht u vervolgens niet zelf verzekerd zijn voor de ontstane schade, dan vernemen wij het graag om te kijken naar een oplossing. Indien Duux BV aansprakelijk zou zijn voor de schade en diens aansprakelijkheidsverzekering dient te worden aangesproken, zal deze op basis van de wet een vergoeding verrichten.

De wet zegt vervolgens dat aansprakelijkheid dient te worden afgewikkeld op basis van dagwaarde óf dat er een aftrek plaats dient te vinden in verband met afschrijving. Dit pakt in veel gevallen vaak financieel slechter uit dan wanneer u er zelf voor verzekerd bent.